اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت است نه سامانه مودیان
یک استاد اقتصاد به تابناک گفت: سامانه مودیان مزیتهای زیادی در شناسایی بخش زیرزمینی و غیررسمی اقتصاد دارد. طلافروشان نیز با این موضوع که شفافیت تراکنشها و صدور فاکتور الکترونیک اتفاق بیافتد، مخالفتی نخواهند داشت و اعتراض اصلی آنها به سامانه تجارت است. به گزارش تابناک اقتصادی؛ قانون سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی با هدف ساماندهی
یک استاد اقتصاد به تابناک گفت: سامانه مودیان مزیتهای زیادی در شناسایی بخش زیرزمینی و غیررسمی اقتصاد دارد. طلافروشان نیز با این موضوع که شفافیت تراکنشها و صدور فاکتور الکترونیک اتفاق بیافتد، مخالفتی نخواهند داشت و اعتراض اصلی آنها به سامانه تجارت است.
به گزارش تابناک اقتصادی؛ قانون سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی با هدف ساماندهی مالیات ستانی در کشور به اجرا گذاشته شد. بر اساس این قانون، تمامی کسب و کارها باید به این سامانه بپیوندند و تراکنش هایشان شفاف سازی شود.
به اذعان کارشناسان، این سامانه مزیتهای بسیاری برای کشور دارد. مهمترین مزیتش این است که شفاف سازی درآمدها صورت میگیرد و امکان فرار مالیاتی از بین میرود. به نظر میرسد، این سامانه به نفع کسانی است که میخواهند در فضای شفاف، سالم و قانونی کار کنند.
دومین مزیت سامانه مودیان این است که امکان مقابله با فعالیت زیرزمینی و مخرب به وجود میآید. زیرا دولت به اطلاعاتی دسترسی دارد که میتواند از آنها در راستای نظارت بر فعالیتهای اقتصادی کشور بهره ببرد.
برخی مقاومتها در ابتدا در برابر سامانه مودیان وجود داشت. اما اصناف و اتحادیه در ادامه متوجه مزیتهای این سامانه شدند. به طور مثال، صنف طلافروشان در حال حاضر به این سامانه اعتراضی ندارند و نسبت به سامانه تجارت معترض هستند.
واقعیت این است که روند گذار از سنت به مدرنیته و به کارگیری سامانههای نوین مشکلات خاص خودش را دارد. اما در نهایت این روندها به نفع اقتصاد و کشور هستند. نظرات رحمان سعادت، استاد اقتصاد دانشگاه را در خصوص سامانه مودیان و مزیت هایش و اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت در ادامه میخوانید.
سعادت در خصوص اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت تصریح کرد: آن طور که از شواهد بر میآید طلافروشان نسبت به سامانه مودیان اعتراضی ندارند و اعتراض آنها به سامانه تجارت است.
وی ادامه داد: دولت طی سالهای اخیر اقداماتی را در زمینه ساماندهی امور مالیاتی کشور و قاعدهمند کردن آنها انجام داده است. سامانه مودیان یکی از ابزارهای الکترونیک است که دولت در راستای ساماندهی مالیات ستانی در کشور از آن بهره برده است.
استاد اقتصاد دانشگاه سمنان خاطرنشان کرد: سامانه مودیان مزیتهای زیادی در شناسایی بخش زیرزمینی و غیررسمی اقتصاد دارد. طلافروشان نیز با این موضوع که شفافیت تراکنشها و صدور فاکتور الکترونیک اتفاق بیافتد، مخالفتی نخواهند داشت و اعتراض اصلی آنها به سامانه تجارت است. این صنف به سامانه تجارت که قرار است میزان دارایی و موجودی انبار طلافروشان را شفاف سازی کند، معترض هستند و مشکل اصلی خود را این سامانه معرفی کردند
به گزارش اقتصاد نو و به نقل از تابناک، وی ادامه داد: سامانه مودیان بستری برای شفاف سازی تراکنشها و میزان درآمد اصناف و کسب و کارها به وجود میآورد. به طور مثال، در صنف طلافروشان مشخص میشود که هر فعال اقتصادی چقدر درآمد داشته است و چقدر باید مالیات بپردازد. با این اوصاف، این سامانه به نفع طلافروشانی است که در بستر قانونی و سالم فعالیت میکنند.
استاد اقتصاد دانشگاه سمنان خاطرنشان کرد: اطلاعاتی که در سامانه مودیان در دسترس قرار میگیرد، زمینهای برای مقابله با قاچاق و کارهای زیرزمینی به وجود میآورد و این به نفع صنف طلافروشان است.
سعادت گفت: مردم نیز از شفاف سازی صورت گرفته در سامانه مودیان سود میبرند. به طور کلی، سامانهها که به شفاف سازی منجر میشوند، به نفع کشور هستند.
وی تأیید کرد: با توجه به اینکه تمامی اصناف به سامانه مودیان پیوسته اند و باید تراکنشها شفاف سازی شوند و با توجه به مزیتهایی که این سامانه دارد، طلافروشان به آن اعتراضی ندارند. اعتراض آنان به سامانه تجارت است که در واقع دارایی هایشان را شفاف سازی میکند.
این استاد اقتصاد دانشگاه تأکید کرد: به طور کلی، رفتن به سمت شفاف سازی امور و ساماندهی مالیات ستانی در کشور امری منطقی است. این روند باید به سرانجام برسد و از یک سیستم عادلانه، دقیق و هوشمند در حوزه مالیات ستانی بهرهمند شویم. سامانه مودیان در عمل یک سری کاستیها دارد و مراجعان با مشکلاتی مواجه هستند که باید در اسرع وقت رفع شود.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰