تاریخ انتشار : شنبه 3 خرداد 1404 - 11:53
11 بازدید
کد خبر : 1577

اجماع ملی بر سر لزوم بهره‌گیری از مجری ذی‌صلاح در ساخت‌وساز کشور

اجماع ملی بر سر لزوم بهره‌گیری از مجری ذی‌صلاح در ساخت‌وساز کشور

در جریان برگزاری اجلاس بزرگ سازندگان مسکن و ساختمان کشور که در شهر شیراز برگزار شد، بر لزوم الزام به استفاده از مجری ذی‌صلاح و صدور شناسنامه فنی و ملکی به‌عنوان راهکار کلیدی برای ارتقای کیفیت ساخت‌وساز و کاهش تخلفات، تاکید شد.  به گزارش اقتصادنو، در ابتدای این اجلاس باقریان‌پور، دبیر کانون سراسری انجمن‌های صنفی

در جریان برگزاری اجلاس بزرگ سازندگان مسکن و ساختمان کشور که در شهر شیراز برگزار شد، بر لزوم الزام به استفاده از مجری ذی‌صلاح و صدور شناسنامه فنی و ملکی به‌عنوان راهکار کلیدی برای ارتقای کیفیت ساخت‌وساز و کاهش تخلفات، تاکید شد.

 به گزارش اقتصادنو، در ابتدای این اجلاس باقریان‌پور، دبیر کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارفرمایی سازندگان مسکن و ساختمان کشور، در ابتدای مراسم ضمن خوشامدگویی به میهمانان گفت: در این اجلاس، نمایندگان بیش از ۲۷سازمان نظام مهندسی کشور و کلیه انجمن‌های صنفی سازندگان مسکن و ساختمان  از سراسر کشور حضور دارند. هدف ما اجرایی شدن ساخت‌وساز توسط سازندگان ذیصلاح در سراسر کشور است.او تاکید کرد: در استان‌های مختلف، رویه‌ها وعملکردهای گوناگونی در حوزه ساخت‌وساز وجود دارد. انتظار می‌رود شورای مرکزی نظام مهندسی کشور، با ایجاد وحدت رویه، زمینه اجرای قانون را در تمام نقاط کشورفراهم کند.

مهندس دهنوی، رئیس کانون سراسری سازندگان مسکن و ساختمان کشور نیز با اشاره به شکل‌گیری این کانون از سال ۱۳۹۴  گفت: حضور اعضای هیئت‌مدیره سازمان‌هاینظام مهندسی کشور در این اجلاس، نشانه دغدغه‌مندی آنان نسبت به موضوع مجریان ذیصلاح است. ما خواستار الزام همه سازمان‌ها به استفاده از مجری ذیصلاح در همه گروه‌های ساختمانی هستیم.

مهندس سعادت‌نژاد، رئیس انجمن  سازندگان مسکن و ساختمان تهران نیز ضمن تقدیر از سازندگان و مجریان ذیصلاح گفت: امروز یکی از بزرگ‌ترین گردهمایی‌های حرفه‌ای در حوزه ساخت‌وساز کشور برگزار شده است. انتظار داریم با همدلی وهم‌افزایی، کیفیت ساخت‌وساز در  کشور ارتقا یابد و در تمامی پروژه ها شاهد حضورسرپرستان کارگاه و استفاده از مجری ذیصلاح باشیم و کار ساخت و ساز مانند اکثر کشور ها در دنیا تنها توسط افراد و شرکتهای دارای صلاحیت ساخت انجام پذیرد.

دکتر قیصری، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان فارس، با تاکید بر اهمیت وحدت در میان سازمان‌های نظام مهندسی گفت: اگر حال مهندسان خوب باشد، حال کشور هم خوب خواهد بود. هیچ ساختمانی نباید بدون سازنده متخصص بنا شود.

مهندس بیاتی، نایب رئیس اول سازمان فارس، نیز با اشاره به ضرورت آموزش کاربردی برای مجریان افزود: مجریان باید به‌گونه‌ای توانمند شوند که سازندگان مشتاق به استفاده از خدمات آنان باشند. پژوهش‌های بنیادین در این حوزه باید تقویت شود.

دکتر طاهره نصر، عضو شورای مرکزی کشور، در سخنانی صریح از ترک فعل‌های برخی سازمان‌های نظام مهندسی کشور گلایه کرد. وی با اشاره به قانون نظام مهندسی وکنترل ساختمان در راستای مواد ۴ ، ۳۰ و ۳۳ از الزام به ساخت توسط مجریان ذیصلاح گفت: در سال ۹۷ در دوره هفتم شورای مرکزی کمیسیون مجریان ذیصلاح را تشکیل دادیم و در دوره هشتم شورای مرکزی کارگروهی از نمایندگان استان‌های کشور تشکیل گردید تا صدور شناسنامه فنی و ملکی با الزام حضور مجریان بصورت توامان در هم هساختمان‌ها همراه گردد.  وی با اشاره به پیشنهاد خود بابت تشکیل شورای صیانت ازساخت و ساز کشور ادامه داد: نقطه درد اینجاست که علی‌رغم تصویب در اجلاس تبریز، این موضوع مغفول مانده است. ارتقا جایگاه صنعت ساختمان و هدایت ساخت و سازها به سمت استفاده از مجری ذیصلاح، از اهداف سازمان‌های نظام مهندسی است، در حالی‌که جایگاه سازنده ذیصلاح علیرغم اهمیت بالا کمرنگ دیده می‌شود.

دکتر نصر به بیانیه‌های اجلاس‌های مختلف از سال ۹۶ اشاره کرد و ادامه داد: متاسفانه در برخی از نقاط کشور، وحدت رویه بدون توجه به رای‌های دیوان عدالت اداری وجودنداشته و باید همه سازمان‌های کشور، به قانون استفاده از مجری ذیصلاح در همه ساختمان‌ها احترام بگذارند. صدای من باید توسط رسانه‌ها به سازمان بازرسی و دیوان عدالت اداری برسد که چرا برخی سازمان‌ها برای استفاده از مجری ذیصلاح سقف تعیین می‌کنند.

در ادامه اجلاس، دکتر پیروز حناچی، شهردار پیشین تهران و منتخب دهمین دوره انتخابات نظام مهندسی تهران، ضمن ابراز خشنودی از حضور در شیراز مهد تاریخ وفرهنگ ایران، با تاکید بر وظایف مهندسان در بهبود کیفیت زندگی مردم گفت: سه دهه از تصویب قانون نظام مهندسی می‌گذرد، هرچند ایراداتی در این قانون وجود دارد، اما توجه به آموزش، استانداردسازی مصالح، کنترل ساختمان ودر این قانون به خوبی دیده شده است. وی با اشاره به جمعیت ۶۰۰ هزار نفری مهندسان در کشور، یکی از وظایف هیات مدیره‌های کشور و شورای مرکزی را کارآفرینی برای مهندسین دانست وافزود: موضوع ناترازی انرژی و ۴۰ درصد اتلاف انرژی در کشور بسیار حائز اهمیت است، پس باید برای جلوگیری از اتلاف انرژی ساختمان‌های موجود، فکری کنیم. الزام به صدور شناسنامه فنی و ملکی و بیمه تضمین کیفیت از راهکارهاییست که منجر به ایجاد اشتغال نیز می‌گردد. دکتر حناچی میزان وابستگی مالی شهرداری‌ها به تخلفات ساختمانی را فاجعه دانست و گفت: ما مهندسان باید درست فکر کنیم و بر اساس قانون و ضوابط عمل کنیم. وی ساخت و ساز یکپارچه، شهرک‌سازی، ساخت ساختمان‌های هوشمند ورا لازمه آموزش مهندسان جوان دانست و گفت: با ایجادخلاقیت و معماری می‌توان تولید ثروت کرد. شهردار پیشین تهران، توجه به معماری،خلق آثار جهانی و استفاده از معماران بنام را یکی از دلایل رشد شهر باکو دانست واضافه کرد: این ظرفیت در بسیاری از شهرهای کشور وجود دارد تا جهانی شوند. افزایش کیفیت زندگی مردم مهمترین وظیفه مهندسان است.

در ادامه، مهندس مقومی، سرپرست شورای مرکزی نظام مهندسی کشور، ضمن تشکراز برگزارکنندگان این اجلاس و سازمان نظام مهندسی فارس، ضمن یاد کردن از پیشکسوتان و بزرگان عضو سازمان نظام مهندسی فارس گفت: حضور جمع زیادی ازهیات مدیره‌های استان‌ها در این جلسه نشان از اهمیت استفاده از مجریان در ساخت و سازهاست. وی با اشاره به تجربه ساخت و سازهای گذشته، دغدغه‌مندی، کیفیت ساخت، استفاده از بهترین مصالح، کاهش هزینه‌ها ورا از شاخصه‌های ساخت و سازکشور در سال‌های دور دانست و افزود: باید برای نسل جوان و مهندسان الگوسازی کرده و تجربیات مهندسان پیشکسوت را به جوانان منتقل کنیم .وی ترویج اخلاق حرفه‌ای در الگوسازی را بسیار مهم دانسته و گفت: تعداد مهندسین با توجه به فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها حدود ۷۰۰ هزار نفر است که بسیاری نیز جوان هستند. عدمتطابق تعداد مهندسین و تعداد کار و ظرفیت‌ها یکی از مسائلی است که باید اصلاحشود و در این مسیر سازمان‌ها باید استقلال کافی داشته باشند تا برای اصلاحات گام بردارند. اگر حرفه مهندسی نباشد سازمان‌ها جایگاهی ندارند و برای استفاده ازمجریان ذیصلاح علاوه بر تلاش هیات‌مدیره‌های سازمان‌ها، نیازمند همت خود مجریان هستیم. مهندسان باید با تاکید بر افزایش کیفیت و حضور تمام وقت، نقش خود راپررنگ‌تر کنند.
سرپرست شورای مرکزی از آماده بودن اصلاحیه دستورالعمل سازندگان مسکن وساختمان خبر داد و گفت: در این اجلاس نظرخواهی از انجمن‌ها و کانون‌ها انجام خواهد شد.می‌توان با تغییر قانون و آیین‌نامه، الزام به استفاده از مجریان در تمام پروژه هارا  شاهد باشیم و وزارت راه و شهرسازی نیز حمایت لازم را انجام خواهد داد.

در حاشیه اجلاس، نیز چنین بیان شد که وفاق، کلید واژه دو قطب اصلی انتخابات شورای مرکزی است و در صورت همراهی مهندس مقومی و دکتر حناچی با یکدیگر ودوری کردن از تشکیل دو قطبی، قطعا با تشکیل یک شورای مرکزی قوی، نفع این موضوع به جامعه مهندسین کشور خواهد رسید.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره به چالش‌های جدی پیش‌روی حرفه مهندسی ساختمان در کشور گفت: در حال حاضر، طبق آخرین آمار،حدود ۷۰۰ هزار مهندس در کشور فعالیت دارند. این حجم بالا از نیروی انسانی، ما را باپدیده‌ای به نامکثرت مهندسانمواجه کرده است؛ موضوعی که نیازمندسیاست‌گذاری دقیق و راهکارهای اصلاحی است.

محرمی در ادامه با بیان اینکه در سایر حوزه‌های تخصصی، مانند نظام پزشکی، پذیرش دانشجو با هماهنگی سازمان مرتبط انجام می‌شود، افزود: در نظام آموزش مهندسی،هیچ‌گونه هماهنگی میان وزارت علوم، وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسیساختمان وجود ندارد. این ناهماهنگی، تعادل میان عرضه و تقاضای بازار مهندسی رابر هم زده و باید در روند اصلاح قانون به آن توجه شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش کلیدی مجریان در صنعت ساختمان اشاره کرد و گفت: ما باید با فرهنگ‌سازی و ایجاد اعتماد میان کارفرمایان و مهندسان، فضا راازظرفیت‌فروشیبهخدمت‌فروشیتغییر دهیم. امروز عمده بحث‌ها در محافل حرفه‌ای حول تعداد پروژه‌ها و ظرفیت کاری می‌چرخد، در حالی که باید تمرکز را برکیفیت خدمات و حضور واقعی و مؤثر مهندسان در فرآیند ساخت‌وساز قرار دهیم.

محرمی تأکید کرد: با واقعی‌تر کردن جایگاه خدمات مهندسی، به‌ویژه در بخش اجرا،می‌توانیم اعتماد عمومی را به جامعه مهندسی بازگردانیم. امیدوارم با گام‌های اصلاحی در مسیر قانون‌گذاری و ارتقای حرفه‌مندی، آینده‌ای روشن برای مهندسان این سرزمین رقم بخورد.

به گزارش خبرنگار ما این اجلاس  با حضور جمع کثیری از  مجریان و حضور ریاستها و  هیات مدیره های ۲۷ نظام مهندسی  استان‌های مختلف  کشور و سازندگان و اعضای هیات مدیره  انجمن‌های  سازندگان برگزار شد. بعد از برگزاری این  اجلاس، اعضای هیات مدیره انجمن‌های سازندگان کشور در نشستی مسائل مربوط به الزام استفاده ازسازنده ذیصلاح در کلیه ساختمانها و مسایل سازندگان و پیگیری  اصلاحیه شیوه نامه سازندگان و اعطای مجوز طرح و ساخت برای سازندگان رابررسی کردند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

فرهنگی

اخبار سیاسی