به گزارش خبرنگار اقتصادیاقتصادنو، اینگونه بهنظر میرسد قرار نیست بلاتکلیفی سازمان منطقه آزاد کیش فعلا برطرف شود؛ اتفاقی که با انتصاب سرپرست منطقه آزاد کیش از سوی حجتالله عبدالملکی در دیماه سال گذشته آغاز شد و همچنان ادامه دارد. ۷ دیماه ۱۴۰۱ دبیر شورای عالی مناطق آزاد در حکمی به شرح خطاب به سعید پورزادی تاکید کرد:
«بنا به اختیار حاصله و هماهنگی به عمل آمده، نظر به سوابق و تجربیات جنابعالی، به موجب این ابلاغ به عنوان سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش منصوب می شوید. لازم است تا انجام فرآیند انتخاب مدیرعامل جدید براساس قانون چگونگی اداره مناطق آزاد، با هماهنگی اینجانب نسبت به اداره امور سازمان اقدام کنید. انتظار می رود با هم اندیشی صاحبنظران و همکاران متعهد سازمان و دبیرخانه شورایعالی در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی ابلاغی توسط مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و سند تحول دولت مردمی نسبت به خدمت رسانی به فعالان اقتصادی و مردم عزیز و رشد و توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی منطقه نهایت اهتمام خود را معمول دارید.»
بیش از ۴ ماه از این انتصاب میگذرد اما انتظارات برای خدماترسانی به فعالان اقتصادی و مردم عزیز هنوز برآورده نشده است. مسئلهای که واکنشهای متعددی را بهدنبال داشته است. از جمله کسانیکه همواره دغدغه رفع این وضعیت و رسیدگی به مشکلات مردم را داشته، امام جمعه کیش بوده است. حجتالاسلام علیرضا بینیاز اواخر ماه گذشته با اشاره به قول انتصاب مدیرعامل منطقه آزاد کیش به تسنیم گفته بود: با این وجود وضعیت سابق (بلاتکلیفی) در جزیره کیش برقرار است.
وی با بیان “انشالله بهزودی شاهد اقدام مناسبی در این رابطه باشیم”، افزود: بعد از برکناری مدیرعامل سابق، سرپرست برای منطقه آزاد کیش منصوب شد. اما طی حدود ۳.۵ ماه اخیر کارها در این منطقه قفل شده و پیش نمیرود.
وی تاکید کرد: مردم توقع دارند این بلاتکلیفی در اسرع وقت برطرف شود؛ منطقه آزاد کیش مدیرعاملی میخواهد که ویژگیهای لازم از جمله کاربلدی، تخصص، ارتباطات سازنده و … را داشته باشد تا بتواند مشکل مردم را حل کند.
وی تصریح کرد: انتظار این است مدیرعامل قوی برای این منطقه منصوب شود که قول دادهاند بهزودی این کار را انجام خواهند داد.
امام جمعه کیش با بیان اینکه مدیرعامل منطقه آزاد نماینده رئیسجمهوری است، تاکید کرد: اداره منطقه آزاد کیش با سرپرستی به بروز مشکلاتی برای مردم منتج شده است. به دلیل نارضایتی مردم، این مسئله در خطبههای نماز جمعه مطرح شد تا مطالبه مردم برای تعیین مدیرعامل مورد رسیدگی قرار گیرد.
به گزارش تسنیم، امروز فعالان اقتصادی در جزیره کیش در بلاتکلیفی به سر میبرند. یکی از فعالان بخش ساخت و ساز مسکن با یادآوری اینکه حدود ۲ دهه قبل برای ساخت یک پروژه زمینی به متراژ حدود ۲۰ هزار متر مربع به ما واگذار شد به خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، گفت: بر اساس قرارداد، قرار بود این پروژه در زمان تعیین شده آغاز شود که به دلایلی شرکت انبوهساز نتوانست آنرا شروع کند.
نوروزی با یادآوری اینکه در آن زمان قرارداد پس از کسر ۵ درصد مبلغی که به سازمان منطقه آزاد کیش پرداخت شده بود،فسخ شد، افزود: سال ۹۰ منطقه آزاد طی فراخوانی اقدام به واگذاری زمین مذکور کرد که البته متراژ آن به حدود ۲۶ هزار متر افزایش یافت و کاربری آن از مسکونی به تجاری تغییر کرد. با توجه به اینکه زمین مذکور میتوانست جزو بهترین پروژههای ساختمانی کیش باشد مجددا اقدام به امضای قرارداد با منطقه آزاد کیش و زمین مذکور را خریداری کردیم.
وی بیان کرد: پس از واگذاری زمین، شرکت سازنده، عملیات اجرایی را آغاز و پس از ساخت ۲ طبقه پارکینگ با هدف مشارکت مردم در سود پروژه ۷۶ درصد آن را پیش فروش کرد. در این مرحله شخصی مرتبط با جریانات اصلاحطلب با ادعای مالکیت ۳ دانگ پروژه ظاهر شد که متاسفانه با حمایت همان جریانات قرارداد واگذاری زمین در دولت یازدهم مجددا فسخ شد!
این انبوهساز گفت: فرد مدعی شکایتی طرح کرد و با استعلام صورت گرفته، سازمان منطقه آزاد کیش اعلام کرد سال ۸۴ واگذاری زمین به صورت یکطرفه فسخ شده و در نهایت دادگاه نیز در همان سال حکم برائت را صادر کرد. این در حالی بود که با رای دادگاه تجدیدنظر رای مالکیت نیمی از پروژه به نام فرد مذکور صادر شد.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه مردم متحمل بیشترین ضرر به دلیل معطل ماندن سرمایهگذاریهای خود شدهاند، گفت: حدود ۱۰ سال از این اتفاقات میگذرد و شخص مدعی یکبار دیگر از نابهسامانی مدیریتی منطقه آزاد کیش سوءاستفاده کرده و بهدنبال انداختن توپ گرفتاری مردم به زمین دولت سیزدهم است. این در حالی است که دولت کنونی هیچ نقشی در این ماجرا نداشته است و باید مسئولان دولت قبل پاسخگوی عملکرد خود در زمینه باشد.
وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه جریان توسعه اقتصاد کشور باید در دست بخش خصوصی صالح و توانمند باشد، اظهار کرد: به نظر میرسد دستگاه قضایی نیز با توجه به موارد مطرح شده لازم است با ورود جدی به این پرونده نسبت به احقاق حق عمل کند. از سوی دیگر بایستی فکری به حال مدیریت سازمان منطقه آزاد کیش شود که باعث شده در شرایط کنونی سرمایهگذاران دیگر رغبتی به ادامه حضور در این منطقه با پتانسیل بالا نداشته باشند.
ورود دیوان محاسبات به بلاتکلیفی سرمایهگذاران
در همین حال اواخر هفته گذشته مدیرکل دیوان محاسبات هرمزگان با تاکید بر اینکه طرحهای نیمهتمام و متوقف شده جزیره کیش باید به چرخه اجرا بازگردد از تلاش برای رفع موانع سرمایهگذاری در جزیره کیش خبر داده و گفته بود: دیوان محاسبات در بحث تسهیل سرمایه گذاری در کیش رویکرد حمایتی دارد.
مرادیان با تاکید بر نقش مناطق آزاد در توسعه اقتصاد کشور افزود: بر این اساس همه تلاش خود را برای ایجاد شرایط مناسب جهت تسهیل در جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی در منطقه آزاد کیش به کار خواهیم گرفت.
وی با اشاره به بررسی طرحهای نیمه تمام و متوقف شده عمرانی جزیره کیش اضافه کرد: در جلسه با سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش، موانع موجود در مسیر سرمایهپ گذاری با هدف رونق اقتصاد جزیره مورد بررسی شده و در نهایت در حد توان برای مرتفع شدن مشکلات موجود، اقدامات موثری انجام خواهد شد.
مدیرکل دیوان محاسبات استان هرمزگان همچنین با اعلام اینکه ترمینال جدید فرودگاه کیش یکی از طرحهای خوب سرمایهگذاری است، گفت: استفاده تجهیزات داخلی و بهرهپ مندی از خلاقیتها و نوآوریهای نوین در ساخت این پایانه، بسیار ارزشمند و قابل تقدیر است که خدمات شایانی به مسافران و گردشگران ارائه خواهد کرد.
وی با اشاره به اقدامات ارزشمند صورت گرفته در مجموعه ورزشی المپیک کیش، اظهار کرد: در ساخت طرحهای تجاری و گردشگری کیش توجه خاصی به زیر ساختها شده است؛ باید اذعان کنیم که طرحهای عمرانی به بهره برداری رسیده، سرمایههای ملی است که باید در حفظ و نگهداری آن تلاش مضاعفی داشت.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰