به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، در شرایطی که استانهای تهران و البرز با یکی از خشکترین سالهای خود در ۶ دهه اخیر مواجه هستند و کاهش ۴۷درصدی نزولات جوی کنار افت بیسابقه ذخایر سدها زنگ خطر کمبود آب را در این مناطق پرجمعیت به صدا درآورده است، دولت چهاردهم و وزارت نیرو در تلاش هستند با اجرای پروژههای اساسی نسبت به حل بلندمدت این چالش اقدام کنند،
بر همین اساس دولت چهاردهم اجرای طرحهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت متعددی را در دستور کار قرار داده است که یکی از مهمترین این طرحها، خط دوم پروژه آبرسانی طالقان به تهران است؛ پروژه بزرگی که از آن بهعنوان راهحلی میانمدت برای جبران کسری منابع سد کرج و تأمین آب شرب استانهای تهران و البرز یاد میشود.
با بهرهبرداری از این سامانه، سالانه حدود ۱۵۰ میلیون مترمکعب آب از رودخانه طالقان به تصفیهخانههای تهران و کرج منتقل خواهد شد و امکان مانور این دو کلانشهر کشور را در تأمین آب شهروندان افزایش خواهد داد،
در همین راستا، امروز جلسهای با حضور “عباس علیآبادی” وزیر نیرو، “محمدصادق معتمدیان” استاندار تهران، “مجتبی عبداللهی” استاندار البرز و مدیران ارشد صنعت آب کشور بهمیزبانی شرکت آب و نیروی ایران برگزار شد تا آخرین وضعیت این پروژه حیاتی بررسی شود.
وزیر نیرو در این نشست با اشاره به ابعاد گسترده بحران آب، بر ضرورت تسریع در اجرای این پروژه آبرسان تأکید کرد و گفت: تهران در یکی از خشکترین دورههای خود قرار دارد و ذخایر سدهای تأمینکننده آب شرب پایتخت بهشدت کاهش یافته است. دولت با جدیت اجرای پروژه آبرسان طالقان به تهران را دنبال میکند و خوشبختانه فاز نخست آن در آینده نزدیک به بهرهبرداری میرسد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه زمان برای مقابله با کمآبی محدود است، افزود: اگرچه پروژههای متعددی در دست اجراست، اما عبور از تابستان سخت پیشِرو نیازمند همراهی جدی مردم در کاهش مصرف آب است. انتظار داریم شهروندان تهران و کرج با صرفهجویی حتی جزئی، در این مسیر به دولت کمک کنند.
وزیر نیرو ضمن تأکید بر لزوم اصلاح شبکه توزیع، بهروزرسانی سامانههای انتقال و تقویت ظرفیت تصفیهخانهها، اضافه کرد: با وجود محدودیت منابع، دولت در تلاش است با اقدامات زیرساختی امنیت آبی دو کلانشهر کرج و تهران را تضمین کند، اما تحقق کامل این مهم نیازمند همراهی مشترکان و صرفهجویی در مصرف آب است.
علیآبادی در پایان با اشاره به نگاه آیندهنگر وزارت نیرو بیان کرد: پروژه آبرسانی طالقان به تهران نهتنها برای امروز، بلکه برای آینده تهران و البرز نیز طراحی شده است و با تکمیل آن گامی مهم در مسیر تأمین پایدار آب شرب این دو استان برداشته خواهد شد، با وجود این، کنار اقدامات فنی همراهی مردم همچنان کلید عبور از مشکلات کمبود آب است.
خشکسالی تهران در ۶ دهه گذشته بیسابقه است
علیآبادی همچنین در حاشیه بازدید از پروژه خط دوم آبرسانی سد طالقان به بیلقان و تهران با یادآوری اینکه “کشور خشکسالیهای متوالی را پشتسر گذاشته است و هماکنون نیز در سالهای خشک و شرایط سختی قرار داریم.”، گفت: شاید در این زمینه تجربه کمتری در حافظه تاریخی کشور ثبت شده باشد بهطوری که در ۶ دهه گذشته خشکسالی بهشدت امسال وجود نداشته باشد.
وزیر نیرو با اعلام اینکه وزارت نیرو بهمنظور عبور از این بحران و این شرایط برنامههای مفصلی را پیشبینی کرده است و در دست اجرا دارد که زمانبر است، افزود: خوشبختانه امروز شاهد پیشرفت بسیار خوب پروژه انتقال آب طالقان به تهران، کرج و بخشی نیز به استان قزوین هستیم و این پروژه دارای اهمیت فراوانی است.
وی با تأکید بر اهمیت همکاری مردم و مصرف بهینه منابع آبی کشور با توجه به قرار گرفتن کشور در شرایط خشکسالی، ابراز کرد: در چنین شرایطی از مردم کشور درخواست میکنیم، مصرف آب را تا جای ممکن کاهش دهند، چرا که بیتوجهی به این مهم آثار و تبعات بسیار سنگینی را بهدنبال خواهد داشت.
علیآبادی با پیشبینی اینکه پروژه انتقال آب طالقان به تهران، کرج و قزوین بخشی از مشکلات را مرتفع خواهد کرد، ادامه داد: همچنین پروژههای دیگری را در دست اجرا داریم اما کنار آن باید توجه ویژهای به مقوله مصرف و بهطورکلی مصرف بهینه منابع آبی کشور داشته باشیم تا از این طریق تابآوری بیش از پیش افزایش یابد.
وزیر نیرو به تشریح مراحل پیشرفت این پروژه پرداخت و خاطرنشان کرد: این پروژه از آغاز اجرا تا ابتدای دولت چهاردهم حدود ۴۰ درصد پیشرفت را به ثبت رسانده بود، اما امروز پیشرفت این پروژه به بیش از ۶۰ درصد رسیده است. امروز باید مرحله حساسی از این پروژه را پیش ببریم که احتمالاً اتصال آن به ابتدای کرج است و باید از این موقعیت استفاده شود تا از طریق تصفیهخانه بیلقان، انتقال آب را به تهران ممکن کنیم، البته بخشی از آب نیز به کرج اختصاص داده شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: پیشرفت پروژه انتقال آب طالقان به تهران و کرج در ۶ ماه گذشته دو برابر ۲ سال گذشته بوده است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰